Candidats i candidates


La veu
valenciana
Joan Baldoví

Joan Baldoví

Candidat al Congrés per València

Fa quatre anys vaig arribar amb una bicicleta carregada d’il·lusió al Congrés dels Diputats. Era el representant d'una opció nítidament valenciana i, justament això, és el que he intentat fer palès al llarg de tota la legislatura. Ara però, s'obri davant nostre una nova nova legislatura plena de reptes. Els valencians hi hem d'estar, cal participar amb força quan s’aborde el nou sistema de finançament, absolutament vital per a la viabilitat de la nostra Generalitat. Per això torne a presentar-me. Perquè vull aportar els quatre anys d'experiència, el treball que hem fet junts (891 iniciatives parlamentàries, 404 intervencions i 903 esmenes als PGE) a un Parlament que legisle per a les persones i que ens retorne als valencians els recursos per tindre una vida digna. I, sobretot, perquè conserve intacta la il·lusió que, ja fa molts anys, m'empentà a treballar pel meu xicotet país i per les persones que l'omplin de vida.

Rita Bosaho

Rita Bosaho

Núm 1. per Alacant

Nascuda a Malabo (Guinea Equatorial) en 1965 i resident a Alacant. Rita Bosaho és llicenciada en Història per la Universitat d'Alacant, Màster en Identitats i Integració en l'Europa Contemporània i la seua tesi doctoral versa sobre l'Impacte de la colonització europea a Àfrica. Actualment treballa en la sanitat pública. Ha col·laborat amb diverses organitzacions socials, tals com “Projecte Cultura i Solidaritat” i “ACSUD Les Segovias”. A més, ha presidit l'Associació de Mediadors Socials Interculturals de la Comunitat Valenciana “Conviure”. Durant quatre anys ha sigut coordinadora d'un projecte de col·laboració amb l'antiga CAM de suport al procés d'inclusió de dones gitanes i immigrants en el Barri Mare de Déu del Remei d'Alacant. També ha impartit sessions de formació en matèria de mediació. Rita Bosaho és Consellera del Consell Ciutada d’Alacant.
Ángela Ballester

Àngela Ballester

Núm. 2 per València

Nascuda a Bellreguard (València) el 15 de juny de 1980, Ángela Ballester és en l'actualitat secretària de Coordinació Executiva estatal de Podem. És llicenciada en Història per la Universitat de València i graduada en Relacions Internacionals i Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, té els títols de Postgrau de Cooperació Internacional i Màster en Assumptes Electorals en la Universitat de València. Durant els últims anys s'ha dedicat professionalment a la cooperació internacional per al desenvolupament i ha treballat en projectes de sensibilització i formació sobre diversos temes com ara drets humans, justícia social, interculturalitat i democràcia.
Marta Sorlí

Marta Sorlí

Núm. 1 per Castelló

Marta Sorlí Fresquet és una treballadora social de 29 anys d'Alcalà de Xivert. Va completar la seua formació amb un Màster en Mediació Familiar i un altre en Drets Humans, actualment continua estudiant Dret. S'autodefineix com a feminista, nacionalista, ecologista i d'esquerres i és una membre molt activa de Dones amb Compromís. El passat 20 de desembre va ser escollida Diputada al Congrés i durant els mesos que va durar la passada legislatura va ser secretaria segona de la Comissió d'Igualtat.
Mireia Mollà

Ignasi Candela

Núm. 2 per Alacant

Llicenciat en Economia per la Universitat d’Alacant, on vaig formar part del Col·lectiu d’Estudiants de Crevillent. En l’actualitat estic cursant el ‘Máster en Economía internacional y desarrollo‘ de la Universidad Complutense de Madrid, en el marc del qual estic becat a la fundació FUHEM- Ecosociali coorganitze les XV Jornades d’Economia Crítica. Milite en Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) des de la seua fundació i soc membre de l’Executiva Nacional. També he sigut membre del Consell General de Compromís, així com candidat de la coalició a Crevillent i responsable comarcal de Compromís al Baix Vinalopó-Vega Baja, on també he participat en diverses plataformes socials i ambientals de la comarca
Enric Bataller

Enric Bataller

Núm. 3 per València

Llicenciat i Doctor en Dret. Llicenciat en Geografia i Història amb Premi Extraordinari de Carrera. Advocat i professor al Departament de Dret Civil de la Universitat de València des del 1998, ha sigut defensor als tribunals de diversos moviments ciutadans. Autor de llibres jurídics i articles per a revistes especialitzades, així com col.laborador habitual en diverses publicacions d’actualitat política. Membre d’Iniciativa del Poble Valencià i activista del valencianisme. Candidat al Senat per Compromís a les eleccions generals del 2011. Coordinador de programes electorals.
Claudia Varella

Claudia Varella

Núm. 2 per Castelló

Nascuda en 1981 a Castelló de la Plana. Claudia Varella és Doctorada en Història Contemporània amb premi extraordinari per la Universitat Jaume I. Actualment està desenvolupant la tesi sobre esclavitud en la Cuba del segle XIX. La seua última estada de recerca becada ha sigut en el Hutchins Center (Universitat d'Harvard). Com a historiadora forma part del grup Historia Social Comparada (Unitat Associada del CSIC). Amb vocació docent ha col·laborat amb l'ONG València Acull, impartint classes a immigrants. La seua experiència en la docència també l'ha desenvolupat a Hanoi (Vietnam) treballant en la universitat. Claudia és Consellera del Consell Ciutadà del País Valencia de Podem
Rosana Pastor

Rosana Pastor

Núm. 4 per València / Independent

Nascuda a Alboraia (València) el 7 d'agost de 1960, Rosana Pastor és una actriu de reconegut prestigi. Va estudiar en l'Escola d'Art Dramàtic de València (ESAD). A més de la seua dilatada carrera com al cinema i televisió, també ha destacat en l'escena teatral en obres com La pell en flames. Ha sigut guanyadora d'un premi Goya com a millor actriu revelació en 1995 per la pel·lícula de Ken Loach “Terra i Llibertat” i nominada en 2001 per "Juana La Loca" i en 2008 per la Conjura de l'Escorial. Va ser guardonada com a millor actriu secundària en els Premis Tirant d'Audiovisual Valencià per Arena en les butxaques (2007), com a millor actriu en els Premis Tirant d'Audiovisual Valencià per Cent maneres d'acabar amb l'amor (2005) i en la Mostra de València per Arran de terra (2005) i amb el Premi Turia a la millor actriu per la Associació d’*Actors del País Valencià per Terra i llibertat (1996).
Josep Lluís Albiñana

Ricardo Sixto

Núm 5. per València

Nascut a Burjassot el 7 de gener de 1967, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, especialista en documentació i arxivística. Regidor de Burjassot, diputat provincial i diputat al Congrés per Esquerra Unida de 2011 a 2015. També ha realitzat tasques d’assesoria al Parlament europeu. És conegut pel seu activisme als moviments socials i per la lluita pels drets humans i pels drets dels pobles sense estat: Sàhara, Palestina,... Al llarg de l’última legislatura va ser el diputat valencià que més iniciatives presentà davant del Parlament, destacant aquelles qüestions que tenen a veure en les condicions de vida dels treballadors i treballadores, la defensa dels serveis públics de qualitat i la lluita pels drets civils.

Llista Congrés / Alacant

 1. Rita Gertrudis Bosaho Gori
 2. Ignasi Candela Serna
 3. José María Guijarro García
 4. Vicent Molina Perona
 5. Noelia Olivares González
 6. David Rodríguez Fernández
 7. Beatriz Nadal Rodríguez
 8. Rubén Martínez Dalmau
 9. Marta Guillén Llor
 10. Sonia Calderón España
 11. María de las Nieves Pineda Devesa
 12. Gerard Fullana Martínez

Suplents

 1. Ismael Vicedo Madrazos
 2. Elisa Aleix Pere
 3. Mireia Mollà Herrera

Llista Congrés / València

 1. Joan Baldoví Roda
 2. Àngela Ballester Muñoz
 3. Enric Bataller i Ruiz
 4. Rosana Pastor Muñoz (Independient)
 5. Ricardo Sixto Iglesias
 6. Sergi González Zarzo
 7. Paula Espinosa Giménez
 8. Lola Bañón Castellón
 9. Vicent Alonso Climent
 10. Teresa Díaz Oltra
 11. Reyes Matamales Arribas
 12. Jaime Paulino Cuenca
 13. Roser Maestro Moliner
 14. Lorena Calatayud Ruiz
 15. Jordi Alamán Tabero
 16. Joan Ribó Canut

Suplents

 1. Paula Paniza Martínez
 2. Antonia González Pereira
 3. Marta Miguel González
 4. José Manuel Rodríguez Victoriano
 5. Victor Vañó Peidro
 6. Reis Gallego Perales
 7. Vicent Tamarit Rius (Independient)

Llista Congrés / Castelló

 1. Marta Sorlí Fresquet
 2. Claudia Varella Fernandez
 3. Sebastian Bretones López
 4. Elena Aris Beltrán
 5. Pau Sancho Puerto

Suplents

 1. Santi Cortells Rodríguez
 2. Dolors Igual Adell
 3. Braulio José Castillo García

Llista Senat / Alacant

 1. Vicenta Jiménez García
  Suplent 1: María Teresa Lacruz Signes
  Suplent 2: Manuel Pacheco Fuentes
 2. Albert Ramón Poveda Gadea
  Suplent 1: María del Carmen Jorda Ibañez
  Suplent 2: Robert Santiago Company Company
 3. Isaac Torregrosa Cecilia
  Suplent 1: Robert Vilaplana Pla
  Suplent 2: Maria Jose Espuch Svodoba

Llista Senat / València

 1. Ferran Martínez Ruiz
  Suplent 1: José Vte. García Ostbye
  Suplent 2: Lorena Ruiz Orden
 2. Dolors Pérez Martí
  Suplent 1: Esther Tarín Gurrea
  Suplent 2: Josep Antoni Ruiz Diaz
 3. Pilar Dasí Crespo
  Suplent 1: Imane Slami Baraki
  Suplent 2: Juan Carlos Pérez Cortés

Llista Senat / Castelló

 1. Jordi Navarrete Pla
  Suplent 1: Juan Manuel Segarra Mucientes
  Suplent 2: Inés Escoí Betoret
 2. Emilia Sánchez Pantoja Belenguer
  Suplent 1: Benito Pérez Agüera
  Suplent 2: África Montilla Soto
 3. Enric Pla Vall
  Suplent 1: David Giner Ariño
  Suplent 2: Norma Beatriz Fernández Bermúdez