Acord pel canvi


En les darreres Eleccions Generals del 20D vam aconseguir sumar quasi 800.000 vots, ja som la segona força política al País Valencià, ara la tasca és sumar als i a les qui falten per disputar la victòria al PP. Per això tenim un projecte d'Estat per a la majoria asfixiada per les retallades, la desigualtat i farta de la corrupció.

Durant els darrers mesos ens hem esforçat per conformar al parlament espanyol un govern de canvi a la valenciana. Ens hem deixat la pell intentant formar un govern de coalició que donara un gir de 180º, que invertira les prioritats, que aplicara la recepta de l'austeritat per a les elits i el rescat de les persones. Els privilegiats han preferit instal·lar-se en una posició de bloqueig. Han cregut que el canvi que no havien pogut aturar en les urnes, podrien aturar-lo impedint la conformació d'un govern de canvi. Han pensat que podrien esgotar les ànsies de renovació reflexades en les urnes paralitzant el funcionament normal de les institucions. No ho han aconseguit. Ho vam dir des del primer moment, no hem vingut a donar xecs en blanc, hem vingut a governar. És una nova oportunitat per eixir de la situació de bloqueig, la gent té ara la paraula per inclinar la balança cap al canvi.

Hem conformat una candidatura que suma persones, esforços i voluntats. Perquè som el vot que sumant multiplica. Perquè el 15M i la Primavera Valenciana ens van ensenyar que és molt més allò que ens uneix que allò que ens separa. Venim de llocs diferents i tenim un objectiu comú. Garantir els drets de tothom front als privilegis d'uns pocs. Perque som l'única candidatura capaç de guanyar les eleccions al PP de les retallades i de la corrupció.

'A la valenciana' és més que el nom del govern de coalició que proposem. És sobretot un estil, una manera de fer les coses. És la capacitat d'arribar a acords entre sectors diferents amb l'objectiu d'atendre les necessitats i els problemes de la gent corrent. És per això que ens hem unit en una candidatura comú. És per això que hem expressat la voluntat de seguir sumant després de les eleccions. És per això que hem insistit fins a l'últim moment en fer una candidatura conjunta més amplia al Senat per trencar la majoría del PP.

Tenim un projecte de govern que no vol deixar ninguna persona fora, que vol una societat sostenible i respectuosa amb la diversitat individual i col·lectiva i que aspira a recuperar les institucions per a la ciutadania:

  1. Amb polítiques actives per a la reactivació de l'economia i la lluita contra el canvi climàtic. Fomentant l'inversió en sectors ecològicament sostenibles, modernitzant l'estructura productiva, apostant per la innovació, combatent els monopolis energètics, facilitant el crèdit a les xicotetes i mitjanes empreses i amb un tractament més just per a les autònomes.
  2. Amb la garantia dels drets socials i laborals: Cal derogar les reformes laborals del PSOE i del PP amb la reducció de l'edat de jubilació als 65 anys per combatre l'atur juvenil i garantint les pensions dels nostres majors, prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i donar l'oportunitat de tornar a la joventut millor formada de la història.
  3. Amb la recuperació dels serveis públics: Revertint les retallades en sanitat i en educació, amb una reforma fiscal progressiva que recupere la senda de convergència social amb Europa, exigint una reforma del sistema de finançament autonòmic per a garantir uns serveis públics de qualitat per als valencians i valencianes.
  4. Amb la promoció de l'igualtat entre dones i homes: defensant els permisos iguals i intransferibles de maternitat i paternitat, garantint l'educació universal de 0 a 3 anys, treballant per la igualtat de salaris i realitzant un Pacte d'Estat que situe la lluita contra la violència masclista com una prioritat.
  5. Amb la transparència i la lluita contra la corrupció: Auditant la gestió que se n'ha fet de les administracions públiques, tancant les portes giratories, aumentant les penes per delictes de corrupció, lluitant contra el frau fiscal de les grans fortunes.
  6. Amb més i millor democràcia: Incloent una nova llei de finançament dels partits polítics, introduïnt la revocabilitat dels càrrecs electes, modificant la llei electoral, introduïnt mecanismes de participació i control ciutadà.

Proposem més que una candidatura, proposem un projecte de país per a les properes generacions, un país del que poder sentir orgull. Afrontem unes noves eleccions, sabem que vivim un moment històric, un d'eixos moments que condensa anys en dies. Els qui volien aturar el canvi polític no ho han aconseguit, no han pogut blindar les institucions per a impedir-nos l'entrada, ni han aconseguit tampoc formar un govern dels de sempre.

El 26J arriba una nova oportunitat per a seguir aprofundint en el canvi polític. Arriba l'oportunitat de superar la situació de bloqueig a la qual ens han abocat les forces velles. Arriba el moment de traduir la majoria social que reclama el canvi en un govern que recupere les institucions per a la ciutadania. I l'afrontem amb responsabilitat i amb il·lusió, amb gest ferm, valentia i passió. El 20D vam arribar a un punt d'equilibri de forces, vell i nou van empatar, el 26J cal inclinar la balança, cal la victòria de la gent. Ens juguem el futur, el nostre, el de les generacions futures, el de tot un poble, el d'un país sencer.

València, juny de 2016